ÇANKIRI / ILGAZ - Ilgaz Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Ilgaz Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Adres
ŞENTEPE MAH. NAİLİ BABA CAD. YAVUZ SULTAN SELIM ORTAOKULU BLOK NO: 69 ILGAZ / ÇANKIRI
Vizyon
Öğrencilerimizin, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri kazanmalarını, Gelişen teknolojiyi izleyip, kullanabilmelerini, Bilgili, becerikli, kendine güvenen kişiler olmalarını, Yaşadığı çevre ile iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmalarını, Olaylara çok yönlü, ön yargısız ve tarafsız bakabilmelerini, Liderlik özelliklerinin yanında, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın kişiler olmalarını sağlamaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, İnsani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, Ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, Araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, Kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, Görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
2012 – 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPORTİF, SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER A – SPORTİF FAALİYETLER 1 Futbol Küçükler ilçe İKİNCİSİ 2 Futbol Yıldızlar ilçe BİRİNCİSİ 3 Voleybol Yıldızlar ilçe İKİNCİSİ B – SOSYAL FAALİYETLER Okul içinde ilçe, il ve yurt genelinde yapılan resim, şiir, kompozisyon yarışmalarına katılım sağlanmış ilçe düzeyinde dereceler alınmış olup il ve yurt geneli yarışmalarda 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında henüz bir başarı olmamakla beraber değerlendirme süreci devam eden yarışmalar bulunmaktadır. C – KÜLTÜREL FAALİYETLER Kutlu Doğum Haftasında ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi Salonunda geniş katılımlı bir program sunulmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçe kutlamalarında okulumuz Atatürk İlkokulu ile birlikte koordinatör okul olarak kutlamalara katılmıştır. Okulumuz halk oyunları ekibi ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün yıl sonu sergisi ve belge dağıtım töreninde de gösteri yapmıştır.
08:10 - 12:30 13:30 15:05
Doğalgaz sistemi
Ulaşım
Çankırı Kastamonu istikametinde 49 Km. mesafede Ilgaz ilçesi bulunmaktadır. İlçe merkezine girişten itibaren yaklaşık 2 km. sonra sağa dönüş yapılarak şehir içinde Devlet Hastanesi yönünde yaklaşık 1 Km. sonra solda Devlet Hastanesiyle bitişik konumdadır.
Taşımalı öğrencilerimiz için köylerden okulumuz servis vardır.
Şentepe Mah. Naili Baba Cad. No:79 ILGAZ / ÇANKIRI (Devlet Hastanesi Yanı)
Okulumuz Ilgaz ilçe merkezindedir. İl merkezine uzaklığı 49 Km.dir.